mandag 7. desember 2009

Norwegian day i Spitak

Søndag 8.november var vi i Spitak for å ha ”norwegian day”. Vært år har de en dag hvor de lærer om et annet land, lager tradisjonell mat og leker forskjellige leker fra det landet. I år var det Norge. Signe og jeg har vært i Spitak to ganger tideligere for å planlegge denne dagen slik at den blir best mulig.

Ti over ni møtte vi Yulianna på busstasjonen og tok buss til Spitak. Der ble vi møtt av Grisha. På kontoret til YMCA begynte vi å lage vaffelrøre. Flaks at ei av jentene på TenSing hadde vaffeljern som vi fikk låne. De hadde ikke en skikkelig bolle, så vi laget røren i en boks og vi rørte med en gaffel. Det tok sin tid! Vi beregnet at det kom ca.45 personer så vi laget røre av 6-7liter melk. Vi fikk etter hvert en ordentlig bolle, så da kunne vi steke vafler og lage en ny røre samtidig. Klokken 12 kom speiderne, og vi var fortsatt ikke ferdig med vaflene, så de gikk i forveien. Når vi endelig ble ferdig tok vi taxi til dit hvor de andre var.

Når v kom frem introduserte alle seg. Deretter hadde vi en slags quiz om Norge med ”vote with your feet”. Det syntes speiderne var kjempe artig! Neste lek var hauk og due, bare uten snakkingen. Denne leken likte de kjempe godt. Deretter prøvde vi å lære dem ”kjære gud jeg har det godt”. Det var mildt sagt flaut! Signe og jeg måtte synge alene foran ca 40 personer! De fikk det ikke helt til, men det ble bedre etter hvert! Deretter lekte vi blinkeleken. Det var ikke like artig, så vi holdt ikke på så lenge. Så var det tid for blitz. Istedenfor at alle la seg i ei klynge som vi er vant til, fikk vi beskjed om å legge oss på en rekke å holde oss fast i de to på siden. To av lederne fikk i oppgave å løse opp ”knuten” på to minutter. Når de to minuttene var gått var det fortsatt fem personer igjen og lederne knakk sammen av utmattelse! Det passet dermed veldig godt med en matpause! Vi delte ut vafler og sendte rundt sukker til å ha på. Det virket som de fleste likte vaflene. Mange hadde kondensert melk på istedenfor sukker. De har tydeligvis noe som ligner, en russisk rett, bare at den er mye saltere.

Etter en stund var det på tide å dra tilbake. Alle ryddet sammen sakene sine og passet på at det ikke lå igjen noe søppel. De delte seg inn i tre grupper, og så gikk ei og ei gruppe hjemover. Tilbake på YMCA var det evaluering med lederne og noen av guttene som er under prosessen å bli ledere. Alle virket veldig fornøyde. Etter evalueringen ble vi tilbudt middag, men ettersom vi var slitne og Yulianna hadde lyst hjem takket vi nei. Før vi dro drakk vi te og spiste småkaker. Det hele har vært kjempe artig, synes hvert fall jeg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar