søndag 25. oktober 2009

Leiligheta vår <3

I Vanadzor bor vi i vår egen leilighet, med hvert vårt rom. Vi er storfornøyd! Dette er så mye mer en vi hadde forventet. Ikke at vi vet helt hva vi forventet oss, men det var hvert fall ikke dette! Først uken syntes vi det var litt ekkelt, ettersom noen andre helt klart har bodd her før oss. Vi hadde stor innkjøp av vaske artikler, og startet med det mest nødvendige som dekketøyet, badekar, vask og stue. Eneste problemet var at vi skjønte ikke når vi hadde vann og ikke.. Ikke fikk vi til å få varmevann heller. Etter mye styr frem og tilbake skjønte vi endelig vannrutinene i dette sære landet. Det regner jo hele tiden, men like vel må de spare vann. Vi skjønner det hvert fall ikke!


Tilbake til leiligheten vår. På stua har vi en rød sofa og to røde stoler, men de er alle dekket med et gyselig beige trekk med et slags bladmønster. Foran sofaen og stolene er det et fint stuebord. På gulvet er det et stort rødt teppe som dekker nesten hele gulvet. Vi har en pitte liten tv på et mye større tv-bord, som forresten bare har rusiske og armenske kanaler, og et gigantisk slags skap som er fylt med noen andres greier. Vi har til og med piano! Ikke at vi har komt så langt at vi har spilt på det. Stua er vel det rommet hvor vi tilbringer mest tid. Fra første uka har vi hatt faste plasser. Signe i ene stolen og jeg i sofaen. På stua har vi også en gassovn som har stått på siden vi kom.

Kjøkkenet er sak for seg selv. Vi har masse skap og skuffer, med nesten ingenting i, et stort kjøkkenbord med to krakker og et kjøleskap som stinker helt grusomt! Kjøleskapet har for øyeblikket bestemt seg for ikke å funke, så vi er litt bekymret for norvegian vår! Nyeste innslaget på kjøkkenet er vår lenge etterlengtede ovn! Som forresten ikke går på gass, men som er elektrisk! Helt utrolig at det fins i våre øyne! Den tar nå opp halve kjøkkenbordet vårt.


Andre halvdel av kjøkkenet, som er separert fra resten med en vegg, består av vasken og komfyren vår. Over vasken, inni skapet er det et tørkestativ for oppvasken vår. Vi tørr aldri å bruke varmevannet på kjøkkenet, for den ene gangen vi prøvde det eksploderte nesten badet vårt. Komfyren er et eget mysterium ettersom vi bare får en plate til å fungere skikkelig. Som jeg har skrevet tidligere tok det oss to timer å steke pannekaker første gangen! Vi har blitt ekstremt mye flinkere nå, nesten eksperter å regnes! Mer om det i et eget blogginnlegg om pannekake lagingen vår.

Badet er som hvilket som helst annet bad, uten om gasstingen på veggen som varmer opp varmevannet vårt. Den fungerer litt etter egen vilje, men den gjør som vi vil etter et par forsøk som oftest. Vi er ikke helt vant til slike gassdupeditter, så vi er generelt skeptisk til alt som innebærer å bruke den. Toalettet er også som hvilket som helt toalett. Bortsett fra et rør som lekker vann, som vi har blitt lovt skulle være fikset for en uke siden.

Signe har dobbelt seng på rommet sitt og et skap. Hun har også en liten balkong. Jeg har enkelseng, pult og et slags skap som er fylt med noen andres greier. Sengene er greie, bortsett fra at vi ikke har helt vanlige madrasser. Det virker som om det er dun madrasser, noe som gjør at det blir litt tynt på midten. Ingen av oss har lys på rommet, men vi klarer oss =)













Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar