torsdag 24. september 2009

Forste uka i Armenia!

Naa har vi allerede vaert ei uke i Armenia og vi begynner aa finne oss til rette. Vi har allerede begynt paa oppgavene vaare paa YMCA of Vanadzor og prover aa bli kjent med alle menneskene vi skal tilbringe de neste maanedene med. YMCA har en egen barnehage paa kontoret, saa vi tilbringer ca to timer der hver dag. Saa langt har det vaert ganske kjedelig siden de andre ansatte ikke snakker noe saerlig engelsk og barna ser paa oss med frykt i blikket. Tirsdag og fredag er vi med paa TenSing. Noe som absolutt ikke kan sammenlignes med hva TenSing er i Norge. De to gangene vi har vaert der har vi lekt og danset. Noe vi er litt lettet over, siden ingen av oss har vaert med i TenSing for. Onsdag og lordag er vi med paa english club. Det er en klubb hvor de bare skal snakke engelsk. All tid utenom dette har vi fri. Saa langt har vi brukt den tiden paa aa ordne til leiligheten vaar og se paa Veronika Mars paa dataen til Signe.

Paa mandag var det nasjonal dag i Armenia, men vi kan ikke si vi merket noe saerlig til det.. De kan virkelig laere noe av Norge! Vi dro til Yerevan med de to polske frivillige og to ansatte paa YMCA (Ofelia og Levon). De tok oss med paa en liten sightseeing runde for aa se litt av Yerevan i den deilige varmen. Paa kvelden var det planlagt konsert, men for vi kom saa langt begynte det aa holje ned! For at vi ikke skulle kjede oss mens vi ventet paa konserten gikk Ofelia, Signe og jeg paa shopping, men vi fant ikke noe spesielt.. Regnet nektet aa gi seg, saa naar konserten fortsatt ikke hadde begynt en time forsinket bestemte vi oss for aa dra hjem. Ved drosjene motte vi to gutter som har vaert med i bandet paa YMCA og de klarte aa overtale oss til aa var litt lenger saa vi fikk med oss konserten. I det vi var paa vei tilbake til konserten begynte det aa pos regne igjen.. Vi fikk tak i paraplyer, men det var igrunn litt for sent.. Vi var allerede kliss vaate. ca klokka ti dro vi hjem. Vi har ogsaa vaert paa det nye leirstedet deres for aa vaske ned.

Som dere kanskje har forstaatt har vi vaar egen leilighet, med hvert vart soverom =) vi har slitt litt med aa forstaa naar vi har vann og ikke, men tror vi har skjont det naa. vi har vann midt paa dagen og annen hver morgen og kveld. Noe som visst nok er kjempe bra ettersom mange plasser har de bare vann annen hver dag. Vi har ogsaa gass ovn, noe som var litt skummelt i begynnelsen. Her om dagen lagen vi pannekaker, men med vaar ikke saa alt for rette stekepanna som vi maate holde over flammen hele tiden. Om vi provde aa sette den ned dode flammen med en gang =( det tok ca to timer!! Naar vi trenger varmevann blir det varmet opp av en slags gassting inni dusjen. KJEMPE skummelt!! Spesielt forste gangene vi skulle dusje... En annen ting som ogsaa bekymrer oss litt er at det alltid lukter gass i leiligheten. Bilder av leiligheten kommer snart!

Vi har ikke saa veldig god internett forbindelse, men skal prove aa vaer litt flinkere til aa oppdatere =)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar